Btw..

Såg Martin Stenmarck på stan idag, uuh. Vilken läckerbit han är i verkligheten jämfört med på tv! ;)



Så, godnatt!


Tisdag

Sista dagen i november idag då. Oj jisses vad tiden går snabbt, heeelt galet.. Gårdagen var mysig :) Vi, jag och Laura, var runt och sprang på stan, träffade Linnéa och Jesper innan de flög vidare till Luleå och sen Linn en sväng. Trevlig dag :) Men dock stressig... Laura upptäckte att hon skulle åka hem idag tisdag, när hon egentligen trodde att hon skulle åka hem imorgon. Men icke sa nicke. Kvällen till ära så hade vi lite spa. Fixade naglar, gjorde ansiktsmask osv, riktigt mysigt :)

Foto: Anna Aava

Däremot var det mindre mysigt när klockan ringde AStidigt imorse.. GAH :( Vi var i Arlanda väldigt tidigt imorse, stressade som vanligt.. Men bättre det än att missa flyget liksom. Så jag vinkade av Laura innan jag åkte in till City igen, där jag träffade både Delphine och Isabel! Har inte sett dem på länge, så det var ett kärt återseende!

Ikväll var jag igen på Kulturama och agerade modell för Anna, finfina bilder blev det :)

Nu sova!
KYSS

Winter wonderland

Ja, imorse vaknade vi till ett soligt men dock snöigt Stockholm... Huhu, att det aldrig slutar snöa? What's the problem liksom? Ehm... Vet att jag i tidigare inlägg har önskat att det ska snöa, och jovisst, det är ju mysigt att det snöar men det kan ju snöa på kvällen/natten då man INTE rör sig ute - oftast inte.. ;) Idag har jag och Laura ett enda mål - att INTE FRYSA. Vi har gått runt och klagat som bara den varje dag nu sen hon kom hit till Stockholm. Fyfan vad kallt alltså, men, fast vi är norrlänningar i grunden så ja, vi kan faktiskt också frysa. Det ni! Sen går det faktiskt inte heller att jämföra Haparanda och Stockholm, men det kan jag skriva om en annan gång. Hähä, nu blev ni allt nyfikna kan jag tänka mig, det var meningen.



Vi hade iallafall tänkt att dra oss till stan, om vi nu ens vill gå ut i detta snöiga väder. Riktigt mysväder idag med, tycker jag. Något ljusare ute iallafall, inte lika deppigt!

Skriver la mer ikväll :)
KYSS

Mys!

1:a advent och julmys idag med mycket stämingsfull julmusik! Var iväg en sväng på stan idag med Laura och kollade lite! Väldigt kallt idag, snö och storm typ, men det har varit riktigt mysigt väder ändå! Märker att det är december :) Myskvällen fortsätter med vila och godis framför en riktigt bra och gullig film tillsammans med min väninna Laura!

Puss


Födelsedagsfest!

Har vi haft här i Stockholm idag! Min släkting som jag bor hos fyllde år idag så vi har firat henne nästan hela dagen, trevligt med så mycket folk. :) Laura fick bekanta sig med min släkt och jag hade det väldigt väldigt trevligt! Kan skriva lite mer immorgon om vad som hände, men min lördag har varit fantastiskt bra! Hoppas Ni alla där ute också har haft/har en jättefin lördag!

KYSS och godnatt

It's friday!

Yeah, igår anlände då min barndomsväninna Laura till Estocolmo för en veckas semester här! Det ska la bli skoj att få visa henne Sthlm eftersom hon inte har varit här förut :) Igår var det "snöstorm" som de kallar det här.. Nästan skrattretande, lite blåsigt och så snöade det, hm jovisst. De vet då inte vad snöstorm är. Men iallafall. Lauras flyg var försenat så jag satt och oroade mig på Arlanda i väntan på henne. När hon väl anlände till Arlanda så väntade vi på hennes väska som vägde typ 10 ton, kära vännen vad har du i den? Tegelsten? Haha. Typ. Vi låste in hennes bigbautaväska inne på T-centralen och sen åkte vi med tunnelbanan till hötorget där vi åt i Kungshallen, king! Det var la gott. :) Efteråt så åkte vi hem.. Kvällen till ära så fick Laura hänga med mig på en casting på en bar som hölls på engelska, vi båda satt som två frågetecken eftersom vi var så otroligt trötta båda två och musiken var så otroligt hög. Men jag tror budskapet gick fram iallafall, nu får vi se om jag får rollen! :)



Idag: Linnea & Jesper anländer till Sthlm, skall träffa dem på stan senare hoppas jag! Plus att Carro och Jeanette också är i Sthlm så skall träffa dem med, och sen skall vi shoppa järnet :) HIHI. Så, idag skall vi göra Sthlm - FÖR HELA SLANTEN! Ikväll skall vi på äventyr *spännande*..

Ha en bra dag!
KYSS

Onsdag!

VI HAR FÅTT SNÖÖ HÄR I STOCKHOLM! OCH DEN VERKAR LIGGA KVAR PÅ BACKEN, YEEAH! :) Så otroligt mysigt! Fast gårdagen var ju väldigt hemsk, alltså med tanke på isbanan på vägarna. Och isen är fortfarande kvar så det är jäkligt underhalt. Och så går jag här och spatserar i mina högklackade skor, attans alltså, man bryter något snart! Men som det sägs om man vill vara fin får man lida pin! Idag har jag varit på vift hela dagen, ordnat en massa saker och så vidare. Var förbi och mötte Isabel på T-centralen innan hon åkte med tåget i Örebro! Var och vinkade av henne och avnjöt därefter en god glass från McDonlads, en flurry toblerone, det var rätt så gott faktiskt, fast orkade inte äta upp hela. Rätt så mäktig var den.



Köpte en ny bok idag, Svart stig, skriven av Åsa Larsson. Hon som även skrivit den bok som blivit väldigt populär på film, ingen mindre än Solstorm där Sveriges snyggaste skådespelare (Mikael P.) agerade en läskig typ. Har läst böcker innan som hon skrivit och det är superspännande. Utspelar sig i Kiruna, nästan hemma! Iallafall i Norrbotten, så jag kände att jag var tvungen att köpa en till bok skriven av henne, nu har jag alla hon skrivit, oops. Måste skriva manus också, brainstorming!

Imorgon anländer min barndomsvän Laura hit till Stockholm för att stå ut med mig i en hel vecka :) Vad kul! Vi kommer att ha så mycket att göra eftersom hon aldrig har varit här. Skall åka ut till Arlanda och möta henne vid 12 tiden, så innan det skall jag springa en massa ärenden så måste in till City vid 8 tiden, då när rusningstrafiken är som värst. Nu sitter jag framför datorn med Smilla som äter tacoschips här bredvid mig och skall snart hoppa i sängen eftersom jag är så otroligt trött. Om jag orkar skall jag vara uppe till klockan 22, eftersom 21 börjar det en serie som heter Maria Wern, kriminalserie. Hoppas mina ögon hålls öppna till det, jag tvivlar dock..

Måste vara pigg inför morgondagen så, jag satsar nog på att sova!
Godnattkyss

Filminspelning!

Idag har jag tillbringat dagen på Barnhusgatan 12, på en krog som heter Le Bon Palais - mycket trevligt ställe faktiskt! :) Idag agerade jag statist för första gången, och ja, det var ju också en upplevelse men en rätt så långtråkig upplevelse med tanke på att vi höll på att spela in från 9,30 till 17,30 med en timmes lunch men tur så var det många trevliga prickar där som man bekantade sig med! Jag skulle föreställa nattklubbsbesökare och jag lyckades rätt så bra med det, hehe.. Även min kära kollega Andreas var där och agerade statist, blev som en överraskning för mig att han också skulle dit! Det var la skoj att känna någon där! :) 


Studentbal 2010

 Är totalt slut efter flera timmars agerande. Måste sova så jag orkar med morgondagen också som kommer vara rätt så intensiv! Har mycket på schemat, och hoppas att jag vågar gå ut! När jag åkte hem ikväll så var det som en isbana på vägarna här i Stockholm! Herrejistanes vad halt det var ute, ojoj! Kände mig som bambi på hal is med mina höga klackar... Men men, jag överlevde utan några skråmor!

Nu soova, night!
KYSS


Living a dream!

Ja, då är man här i Stockholm. Har varit i vår vackra huvudstad sedan augusti. Har lärt mig oerhört mycket under dessa månader jag spenderat här. Lärt känna mycket nya, härliga människor. Spännande att vara ensam i en inte helt främmande stad, men jag känner ju inte till den så bra heller. När jag kom hit, kände jag bara ett fåtal människor. Flyttade in hos mina släktingar där jag bor än idag. Började på en kurs i en del av City där jag aldrig någonsin varit förut, kommer ihåg hur nervös jag egentligen var för att gå in i Calle Flygares lokaler den dagen. Att liksom, inte känna någon överhuvudtaget, att bara stampa in där, själv. Jag är stolt över mig själv, över att jag vågade, vågade resa hit, vågade göra allt det som jag åstadkommit här, på egen hand. Jag gjorde det på egen hand, men med massor av stöd i ryggen från mina nära och kära! Man känner sig mer självständigare efter att få stå på egna ben, det gör jag verkligen. Hemma i Haparanda gjorde man ju också det såklart, men det är lite annorlunda här eftersom inte mina kära föräldrar är här, nej de är nästan 140 mil bort. Det är annat.. Går inte ens att jämföra. Visst känner man sig ibland väldigt ensam, men man måste lära sig att vara ensam också, fast det är otroligt jobbigt att vara ensam tycker jag men, det är sånt som jag tror att man måste lära sig. Erfarenhet, mycket erfarenhet. Både utav livet och teater/film. Otroligt kul, verkligen. Man känner sig självsäkrare, både i sig själv och framför kameran, det känns skönt. Självförtroendet har ökat. Javisst.

Under denna underbara tid har jag bildat mycket nya och härliga kontakter. Även vissa som blivit väldigt nära vänner. Känns skönt, jag kände mig välkommen. En vilsen norrlänning i Stockholm, titta, det går även bra för såna som oss! (Skämt åsido).

Men jag vill verkligen bara, med det här inlägget få fram, att Ni alla ska tro på er själva, då kommer man långt! :)


Weeho!

Gårdagen var kanontrevlig! :) Det var endast Malou, Isabel, Dennis, Andreas och jag hos Malou, men det var kul ändå! Vi pratade en massa och smidde lite planer, hehe.. Ja, får se vad som händer i framtiden, ingen som vet ingen som vet... Tralala. Kvällen till ära så kollade vi på filmen Kommissarie Späck, den var helt okej men ganska så torr humor. Nog fick man sig några goda skratt iallafall :)



Idag har jag mest tagit det lugnt, träffat en bekant inne i City, gud så kul det var att ses Cina! Det måste vi verkligen göra om, vi har ju en massa saker att prata om! :)) Ikväll åker jag in till City återigen för att kolla en film med min väninna Isabel, vad det blir för film avslöjar jag inte (dock för att jag inte ens själv vet vad det blir), alltså en överraskning! Hähä.

Ha en trevlig lördagskväll alla, även ni nattsuddare!
PUSS

Fredag

besviken.

Tjohej, då var det la fredag igen?! Gosh vad tiden springer iväg.. Skall snart ut på äventyr & besöka stan för att uträtta några ärenden. Min mage tar död på mig. Aj vad jag har ont :( Men nu får man härda, herrejistanes, man är väl ändå inte klen. Nej, icke sa nicke. Stoppar i mig lite värktabletter, sen är jag på banan igen! Det är typ jäkligt kallt ute, och jag fryser t.o.m här inne, vad är det här för något?! GAH. Äh, möt dagen med ett leende, ofc.

Foto: Anna Aava
Foto: Anna Aava

Ikväll skall några stycken från Calle Flygare till Malou för att ha filmkväll, vi ska se på Kommissarie Späck där vår lärare Johan Hedenberg medverkar, hihi, skall bli trevligt :) Nä nu aktivera sig!

Önskar er alla en fin & trevlig fredag!
PUSS

<3

Everything changes
From now on


Snö, eller?!

It's a new world
It's a new start

När jag vaknade imorse och öppnade persiennerna så såg jag snö på marken, men inte var det då mycket de hade kommit. Jag hade ju hoppats att det skulle komma åtminstone så att det täckte både gårdar, vägar osv.. Men nej, några små plättar här och där, men hustaken är vita. Åh, vad tråkigt :( Jag vill ju ha snööööö! Blir så avundsjuk på de i Haparanda som har så mycket snö, jag vill hem.. Inte bara för snön, utan för mina nära och kära som man tänker på och saknar varje varje dag.. Miss you all <3


<3

Snart iväg till stan och uträtta några ärenden, sen vet jag inte direkt vad som händer. Började städa lite igår kväll så fortsätter nu innan jag åker in till stan. Ikväll blir det nog lugnt, får se ifall någon vill ses, annars chillar jag bara!

PUSS

Oohlalaa!

I can't change time, but time may change me..

GOSH vad bra Harry Potter & Dödsrelikerna del 1 är!! Var och såg den idag på Filmstaden Sergel med Isabel, och åh, den var så otroligt otroligt bra!! Jättebra variation i filmen mellan skratt och liksom allvar, toppen! :)) Eftersom de har gjort en hel bok till två filmer så var del 1, så kommer det ju såklart en del 2, dah. OCH, shit. Slutet var toppenspännande, längtar som en tok till nästa år då del 2 kommer på bio!!


Rosvik

Just nu sitter jag och lyssnar på Melissa Horn och bara chillar med ett glas vatten, wöw. Morgondagen får vi la se vad den bjuder på. Ska nog plugga lite körkortsteori, låter najs det. Snart får jag finbesök hit till Stockholm, det ser jag fram emot :) Jag är sååå rastlös,  jag ska gå och göra någon nytta, jag är jättepigg! Haha. Månne vad man ska göra. Ska nog städa lite, sen avsluta dagen med kaffe och en bra bok, det låter suveränt!

PUSS


Oh holy...

Haha, vaknade klockan 12 idag?! Har sovit hela 13 timmar - välbehövliga 13 timmar, herregud! En härlig skönhetssömn blev det, en alldeles underbar skönhetssömn. Jag känner mig som en ny människa, helt otroligt :) Det var skönt att få soova. Idag är det dis ute, dimma typ, ser ut som att det regnar men det gör det inte, är bara allmänt fuktigt. Och så har vi -1 grad, blä. Uäk, kan det seriöst inte komma snö, det är ju antingen halt eller slask här, ingen snö.. Det snöar men är borta lika fort som det har kommit liksom. Så ska det ju inte vara :( ..
Längtar efter snön, det blir betydligt ljusare ute då, mycket mer myskänsla. Tycker synd om alla barnen här nere som seriöst inte har någon snö att leka med ?! Det är ju bara så grymt ...


Foto: Anna Aava

IDAG :) HIHI ska jag gå på bio med Isabel! Vi ska se NYA HARRY POTTER - filmen FÖRHANDSVISNING PÅ BIO!
OHLALALAA... Såå, bion går i eftermiddag så innan det tänkte jag hinna med några superviktiga ärenden på stan, så bäst att jag sätter på ett kål nu, skall träffa Isa 14,30 utanför Sergelbion.

PUSS

Mjölk&jobbjakt

Sitter just nu framför datorn och söker olika filmjobb, två castings och ett statistjobb har jag fått hittills! Det går bra för mig, yoooh :) Najs, slipper man oroa sig för att bara sitta hemma och tråka, man får något roligt att göra! Filmcafe.se, är otroligt bra sida för de som vill jobba med film, både framför och bakom kameran, men även för olika genrer (sminköser, dansare, yrkesgrupper m.m) Den rekommenderar jag starkt för er alla där ute som har ett brinnande intresse för något av de jag skrev nu, det finns även mkt mkt mer. Gå och kika på den sidan vetja!

Imorgon skall jag och Isabel gå och på bio och se den nya Harry Potter-filmen! Äåå. Häärligt värre alltså :) Det ser jag fram emot. Spännande ju! OCH just ikväll bestämde sig Swedbank att bara lägga ner allt, vad i h-vete är det som händer?! Ända sen kl 15,00 idag så har allt med Swedbank att göra varit ur funktion och så är det fortfarande. Jag skulle försöka vara smidig här och fylla på min mobil via min internetbank men nej såklart så funkar det inte när jag skall göra något. Fick smått med damp där alltså. Inte så lite för den delen heller... Nu är jag betydligt mycket lugnare iallafall, men gosh. Upprörd blev man.

Foto: Anna Aava

För att jag nu skall lugna ner mig efter mitt lilla utbrott så sätter jag mig och sjunger ett tag innan jag hoppar in i duschen. Sen är det dags för min skönhetssömn!

Puss

Fröken Julie

Monolog

Tror ni inte att jag kan se blod! Tror ni att jag är så svag... Å... Jag skulle vilja se ditt blod, din hjärna på en träkubbe - jag skulle vilja se hela ditt kön simma i en sjö som den där... Jag tror att jag skulle kunna dricka ur din huvudskål, jag skulle vilja bada mina fötter i din bröstkorg och jag skulle kunna äta ditt hjärta helstekt! - Du tror att jag är svag; du tror att jag älskar dig, därför att min livsfrukt åtrådde ditt frö; du tror att jag vill bära din avföda under mitt hjärta och nära det med mitt blod - föda ditt barn och ta ditt namn! Hör du, vad heter du? Jag har aldrig hört ditt tillnamn - du har väl inte något kan jag tro. Jag skulle bli fru "Grindstuga" - eller madame "Sopbacke" - som du, som bär mitt halsband, du dräng, som bär mitt bomärke i dina knappar - jag dela med min köksa, rivalisera med min piga! Å! Å! Å! - Du tror att jag är feg och vill fly! Nej nu stannar jag - och så må åskan gå! Min far kommer hem ... Finner sin chiffonjé uppbruten ... Sina pengar borta! Så, ringer han - på den där klockan ... Två tag för betjänten - Och så skickar han efter länsman ... Och så talar jag om allt! Allt! Å, det ska bli skönt att få ett slut - bara det ville bli slut! - Och så får han slag och dör! ... Så blir vi slut allihop ... Och så blir det lugn ... Ro! ... Evig vila! - - - Och så krossas vapnet mot likkistan - grevesläkten är slocknad - - Och betjänt-ätten fortsätter på ett barnhus ... Vinner lagrarna i rännstenen och slutar i ett fängelse!


Skitväder.

Don't worry about people in your past, there's a reason why they did'nt make it to you future.

Ja, lång dag igår. Blandade känslor. Usch. Men nu är det bättre. Vaknade i ett regnigt Stockholm. Kände ingen vidare lust att stiga upp pga vädret och huvudvärk men tillslut tog jag mig upp ur sängen och gick och duschade. Blä, sånt här väder borde förbjudas. Fast man egentligen inte är deppig så blir man fan det. Nej, idag isolerar jag mig hemma, skall inte gå ut, never ever. Fast det skulle faktiskt vara skönt att gå ut i regnet, kanske ta en joggingtur. Why not. Får överväga saken. Tror nog ändå att jag stannar inomhus, jag fryser så otroligt mycket!

What to do, what to do... Ljudet på datorn fungerar inte, seriöst. Jag får damp snart. Jag vill lyssna på musik men såklart så funkar skiten inte, gah... Har kollat igenom all, kontakter är i och alla usb-grejjer sitter på plats, men helvetes skiten fungerar ändå inte. Nu struntar jag i det här. Får sätta mig själv och sjunga i något hörn.

GAH!

Farsdag!

Idag är det farsdag och det här inlägget tillägnar jag min kära far uppe i Haparanda! :)
Hoppas Du får en alldeles underbar dag, för det är Du värd!
Love you! Puss&Kram
// Din dotter Karin


Söndag eftermiddag, ja.

Lärdom är bra men erfarenhet är bättre.

Haha, skulle åka in till stan igår vid 18 tiden för att fika med Andreas och Linn på Café 60, sen så vid 20,00 anlände Dennis även dit så satt vi och snackade lite. Trevligt att träffa Dennis, det var ett bra tag sen. Han var bara och tittade förbi när vi hade Calle Flygares avslutnings"fest". Vi hade mycket, mycket att prata om. :) Vid 21 tiden började vi röra oss, Linn åkte dessvärre hem men det var jag och killarna. Vi åkte tunnelbana till t-centralen och vidare till Harry's. En pub typ, de hade inte ens något dansgolv. Så då ställde vi oss vid Black Jack istället. Hihi, det var ju skitskoj! Min nya hobby - skämt åsido (hoppas jag). Så ja, jag anlände hem vid klockan 06,00 idag, lite problem med kommunikationen där mellan t-bana och buss, kaos med andra ord. Fick ju fan vänta jättelänge, uscha! Men finally home så var jag ändå typ pigg, så låg och läste en bok i ca 1 timme, sen så måste jag ha somnat. Imorse när jag vaknade så var boken spårlöst försvunnen, men hihi, jag hittade den sen när jag bäddade sängen under kudden!


Inspelning av kortfilmen "Papercut".

Idag, senare, skall jag iväg till stan - igen! Till samma stället, Café 60, och ta en liten fika med Linn och Isabel. Tror det bara blir något varmt att dricka för min del. Känner mig inte så sugen på något i mat-/fikaväg för tillfället.

Puss

Mörkret faller..

Efter en lång dag så sätter jag mig äntligen ner utan att ha något måste att göra. Har varit på Nacka forum med släkten och kollat runt där, sen åkte jag hem och började städa, samtidigt som jag kokade potatis. Oh gosh. Haha, jag sabbade iallafall inget, potatisarna smakade guld och det är så rent så att man skulle kunna slicka golven här. Uppdraget slutfört! :)

Snart skall jag dock iväg ut i kylan och mörkret som lägger sig som ett täcke över vackra Stockholm, usch. Tack till den som uppfann gatubelysningen, annars skulle jag inte våga röra mig här i området, det skulle vara becksvart annars.. Men klart, tur att det finns det nu, visserligen fungerar inte alla men de som fungerar lyser upp så att man ser vart man sätter fötterna iallafall, det är ju positivt :) Just nu är det då becksvart ute, med +2 grader, rätt så rimligt om det inte skulle blåsa så otroligt friska(KALLA) vindar, men visst, jag klarar mig. Nemas problemas hörrni, inte här!



Nu fixa mina naglar innan jag beger mig ut på ytterligare ett äventyr till stan!
Puss

Glitter!

Woho, nog var det rätt så skönt drag på dansgolvet igår på Göta Källare. :) Härligt värre alltså! Fast vissa personer hade man ju helst inte velat träffa. Uscha. Ääh, det är bra att det finns så bra vakter och poliser här i Stockholm så att man känner sig trygg, hihi! Började kvällen hos Isabel. Jag åkte dit så jag var vid ca 20,00. Hon fixade sig och så tog vi bussen till t-banan där vi åkte med gröna linjen till Medborgarplatsen. Och tada, så var vi redan framme. Eftersom Göta Källare är just vid tunnelbaneuppgången, praktiskt faktiskt! Det var jättebra musik igår! Åh, hihi :))

8 april

Idag skulle jag på en jobbintervju vid 14,00 men så blev det inte nej, icke sa nicke. Får komma överens om en ny tid nästa vecka kom vi överens om. Jag funderar faktiskt på att fara ut och springa nu, det är så otroligt friskt väder och solen tittar fram då och då. Rätt så mysigt väder faktiskt. Men ja, det är ju dock att man saknar sällskap, egentligen kan det också vara rätt så skönt att vara ensam men jag känner inte för att vara ensam just nu, jag vill ha någon bredvid mig när jag springer på de asfalterade vägarna här. Iallafall idag! :) Någon frivillig? Haha.. I don't think so. Ska senare idag in till stan och fika med Linn på Non Solo Bar. Det skall bli trevligt!

Puss

Tänk fel om du vill, men tänk själv!

Har sovit urdåligt inatt, bläblä. Vaknade med en hemsk huvudvärk och en hemlängtan som gnager ända in i själen.. Usch vad jobbigt :( Och vädret utanför mitt fönster gör mig verkligen inte piggare heller. Det regnar och vi har +3 grader. Men regn, vafan? Det kunde väl ha snöat iallafall, är det för mycket begärt. Tydligen.. Hemma i Haparanda har vi iallafall snö på backen, snö <3 Hoppas dock att regnet avtar och att typ solen tittar fram, men som det ser ut nu på himlen så är det endast önsketänkande. Kommer nog inte att inträffa. Hade tänkt mig att ta en sväng förbi forum och söka glittrig ögonskugga, men får nog tänka över saken om det är värt att bli superblöt pga en ögonskugga, och mitt svar är såklart jakande. Det är det. Hmm. Får la se vad jag ska göra.

Foto: Anna Aava
Foto: Anna Aava

Ikväll är det party :) GK har glittertema kvällen till ära, och jag glittar vidare med mina fina stilettos! Naajsers.
Nu frulle och sen ut i det otroligt "vackra" vädret..
Puss!

Standing strong

I´ve been looking outside myself
trying to be somebody else
But everytime I got stuck - in the middle


Ljudet på datorn har varit ur funktion nu jättelänge, så jag tog mig friheten att försöka fixa problemet. Och hihi, fastän jag inte är det minsta teknisk så fixade jag! Yey, stolt över mig själv. Nu kan jag äntligen lyssna på musik vid datorn! Ur högtalarna hör man nu Sarah Dawn Finer, en helt underbar sångerska med en fantastisk röst och utstrålning. Har märkt att jag blir på jättebra humör av att sjunga. Helt otroligt hur man kan bli glad av det, bara sådär. Men såklart, jag älskar att sjunga, och har haft sången i hela mitt liv så, då är det väl en klarhet i varför jag blir glad. Jag är bra på att sjunga, och njuter av att sjunga. Helt klart, punkt slut. :)

Foto: Anna Aava
Foto: Anna Aava

Idag har jag gjort stan hela dagen med Isabel! Hihi, nog hade vi det skoj! Vi var runt på massor med affärer för att söka något som glittrar inför morgondagen, men jag följde bara med som smakråd eftersom jag har glitter här hemma :) Imorgon är det glittertema på GK, göta källare! Naajs, då blire party :)

Gårdagen tillbringade jag med Delphine, eftersom det var sista dagen för henne i Sthlm, hon kommer vara borta i ca 1 månad, så vi fikade lite och gick i affärer, det var trevligt! :)

Nu skall jag sätta mig med en kopp te och läsa en bok som jag läst över 100 gånger. Den heter 19 minuter och är skriven av Jodi Picoult. Jättebra bok. Alla, verkligen alla borde läsa den. Här nedan kan ni läsa vad den handlar om..

Sterling, New Hampshire, är en sömnig småstad där ingenting händer - tills ett blodigt våldsdåd tvingar dess invånare att vakna upp till en ny verklighet. Den sjuttonårige high school-eleven Peter Houghton skjuter ihjäl en lärare och nio av sina skolkamrater. I tragedins efterdyningar måste inte bara rättvisa skipas, många tvingas också skärskåda sin egen roll i det som hänt.

Ha en trevlig torsdagskväll alla!
Puss


Confusing therapy...

Vad vill du säga när allting är sagt
vad vill du känna när någon tagit din makt

Man är kluven, mitt itu. Känns som att världen har försvunnit under ens fötter, vart har den tagit vägen?
Man trevar i ett fullkomligt mörker efter svaren, men om man inte finner dem? Hur gör man då?
Som människa, att bli så otroligt kränkt och sårad, hur står man till svars för det? Ingen vet.
Vissa människor har en förmåga att sänka andra, att trycka ner dem, de människorna skall
man inte umgås med, de är riktiga energislukare.

"Det är som en flaska gift som plötsligt gått sönder inom en och
det är bara att konstatera att nedräkningen har börjat"..

Tiden går. Livet går vidare. Men ändå känns det som att något fattas, men vad är det som fattas?
Jag kommer inte på vad det är som saknas, man känner saknad det gör man, och man vet varför,
man är ca 140 mil bort ifrån de personer man älskar. Det är förståeligt att man känner saknad då.
Snart får jag träffa alla mina underbara vänner, och min fina familj. Då blir jag hel igen. <3
*Miss you all*
Ni vet vilka Ni är..



Bad hair day...

...Kan man LUGNT säga, fyfan vilket väder det var idag! Snöblandat regn typ hela dagen, fast ibland så kom det faktiskt riktiga snöflingor också. Storm utan dess like och slask överallt, usch och fy för detta väder!! I hate it. Svinigt kallt dessutom :( Glad för att jag är inne i värmen nu men har varit och rännt på stan hela dagen så.. Tur att vissa affärer är anknytna till varandra så att man kan vara inomhus så mycket som möjligt, annars vore det ju så b så att man inte ens skulle kunnat röra på sig alls idag på stan, nej usch. Hoppas på bättre väder imorgon! Enligt min mobil så kommer det att vara sol imorgon men växlad monlnighet men ajja, det får man ju se, tror inte på min mobil och dess väderuppdateringar. En dag så skulle det vara strålande solsken och klarblå himmel och istället så regnade det hela dagen.. Hm.. WIERD.



Kvällen till ära så ringde Delphine och frågade ifall jag ville komma med på bio - helt spontant och ja, jag var ju redan på stan så jag svarade ja! Vi gick och kollade Due date på Sergelbion vid Hötorget, hahah vilken underbart rolig film :) Helt crazy! Den rekommenderar jag starkt till er alla som skulle behöva sig ett gott skratt och annat att tänka på! Får la se vad morgondagen bjuder på.. Delphine har sin sista dag i Sthlm imorgon så skall försöka träffa henne över en fika iallafall, och ja, sen skall jag nog till frisören och fixa håret, naajsers :)

Puss

Ooops.

Åh vad tråkigt att vakna upp utan att mamma är här :'( Usch vad jobbigt, seriöst. Men så är det. Jag har suttit och läst i en bok om Antoni Gaudí imorse när jag vaknade, mycket fina byggnader, och så helt plötsligt så kom det så fina minnen ifrån när vi var med ett gäng från Torndalsskolan till Barcelona. Den resan kommer jag sent att glömma, både på gott och ont. Jag hade det överlag bra där, men det fanns sina nackdelar också. Men nog har man jättefina bilder och minnen därifrån, kul :) Vi besökte jättefina byggnader som Gaudí designat med våra spanska elever och deras lärare, samt våra lärare. Vi bodde ensamma i familjer och, det var ju en helt ny erfarenhet, verkligen jättespännande! Man har så mycket roligt att berätta om själva upplevelsen Barcelona också, men det skulle ta en evighet om man skulle berätta allt. Nackdelarna med resan kan jag iallafall räkna upp, för det var ju inte så många men, sånt som man inte själv var van vid som gjorde en sjuk.. Stress, den var helt oundviklig där, hela tiden så sprang man överallt, herrejistanes.. Maten, fick baguetter med choklad hela tiden, mm vad gott. nej. och sen till sist sömnen, man sov kanske 4 timmar per natt. Tänk dig det i nästan 2 veckor. Jag blev jättesjuk av det, jag fick bältros. Men överlag så var det en väldigt spännande resa, tycker jag då från min sida.



Maria & Karin, La Pedrera, Barcelona 2008 (oktober)

Huhu, idag skall jag städa, städa och åter städa! Sen iväg på stan och söka en bok :) Jäkla fint väder ute alltså, får städa snabbt nu så jag hinner ut i det vackra vädret. Det är klarblå himmel, solen skiner och det är ca -3 grader ute. Brr, skenet bedrar som sagt. Uscha. Men dock diggar jag vädret mycket bättre här i Stockholm än i Haparanda där det tydligen är snö, pffh.

Skriver mer ikväll!
Puss

Säg ingenting till mig.

Efter en helt underbar vecka har min kära mor rest hem igen.. Jag har haft det riktigt trevlig när hon har varit här :) Har saknat henne så mycket.. Min far kunde dock inte följa med på grund av sitt jobb men jag hoppas båda kan komma ner och hälsa på mig snart igen! *blinkblink* Det var ett plågsamt förväl ikväll som jag tog av min mor, började gråta men det gör jag väl för det mesta nu för tiden, har väl blivit typ av en hobby nästan, shit alltså. Nej men herregud, så är väl livet! Man kan ju inte vara glad jämt ju ;) Ja fast det beror ju inte alltid på det heller, finns människor som kan såra en, djupt, djupt...

Under veckans gång har jag försökt visa så mycket av Stockholm som möjligt för min mor, men man kan ju inte visa allt liksom, Gamla stan får vi ta nästa gång! Hon har iallafall fått åka mycket buss och tunnelbana, det tyckte hon ju inte var särskilt kul men, en ny upplevelse, iallafall tunnelbanan! Hon blev ju riktigt bra på det de sista dagarna här, hejja mamma! Nej, inte är det lätt inte. Men jag är otroligt glad över att hon kom hit under höstlovet och umgicks med mig! Vi har gjort mycket, det har vi! Vi hann till och med att kratta löv på gården, det ni!!

Just hemkommen ifrån Engelen där min släkting, eller en släkt till släkten om man nu säger så, man kan väl kalla det avlägsen släkting eller bekant, äh whatever, ni förstår vad jag menar, Ricardo heter han och spelade där kvällen till ära, det var riktigt riktigt bra! :)


Foto: Anna Aava
Foto: Anna Aava

Nä, nu ger jag mig! Efter en låång dag så skall jag nu faktiskt sova tro det eller ej, är jättetrött.
Puss

Lovely!

For till Farstad imorse med mamma och Kristina för att köpa jackan som jag  varit på jakt efter i snart en vecka, vi hittade den!! :) Rätt färg och rätt storlek, svart och S! Najs. Så nu har jag la en ny jacka :) Hihihihi..
Ikväll skall jag till Engelen i Gamla stan där min släkting Ricardo skall spela, ska bli kul att höra faktiskt!



Min mor åker hem idag :( Usch, det känns verkligen trist nu när man nästan har vant sig vid att hon verkligen är här.. Men, jag far ju hem om ca en månad så, då får jag träffa både mamma och pappa igen! :) Har iallafall haft en riktigt rolig vecka med min mamma i storsta'n, det känns kul, fina minnen!

PUSS

Mmm..

Vad mätt jag är! :) Hihi. Fick specialmat idag igen, som alltid, eftersom jag inte äter rött kött som de andra. De åt renskav och mos, men då istället för renskav fick jag lax, i love it :) Nami nami. Det var superdupergott och efter att ha sprungit runt hela dagen så satt det perfekt med lite tidigare middag faktiskt. Nu kvällen till ära skall jag gå med min kära mamsing och Kristina på bio :) Vi ska se Till det som är vackert, en ny svensk film som bland annat Samuel Fröler medverkar i. Jag kommer själv ihåg honom, Samuel, från TV-serien som gick på SVT1 när jag var mindre, Skärgårdsdoktorn, som jag fortfarande är helt beroende av. Tror nog att den filmen är värd att se. Får hoppas på det iallafall :) Så den börjar 18,45 ikväll, så vi ska nog börja åka in till stan om ett tag!

Här nedan ser ni en bild på mig och Delphine från Göta Källare, you go girl!



Skriver mer ikväll, då kan ni väl t.o.m få en kort recension om filmen! Håll nu tummarna för att den är bra!
Puss

Underbart väder!

Ett avslutat kapitel..

Jättehärligt väder ute idag, vaknat tidigt. Skönt. :) Solen skiner, klarblå himmel och ungefär +5 grader. Det ser faktiskt varmare ut ute än vad det verkligen är, men man kan ju nästan tro att det är mitt i sommaren nu, när man kollar ut i varje fall. Jag hörde att det hade kommit lite snö i Happytown, uscha! Det har det inte kommit här än men det kommer väl vilken dag som helst, *hoppas inte*.. Igår var jag, mamma och Kristina ute vid Hagaparken, var och kollade på jättefina och exotiska fjärilar i Fjärilshuset osv. Närmre kvällen tog vi alla tre en shoppingrunda på Nacka Forum. Sen var det la middag hemma hos Johnsons, och därefter, hehe, drog jag med min kära mamma till stan där vi träffade min väninna Delphine! Det var otroligt trevligt.

Foto: Anna Aava
Foto: Anna Aava

Idag vet jag inte riktigt vad som händer, vi skall få finbesök iallafall! Det ser jag fram emot. :) Har varit på jakt efter en jacka nu i två dagar, den finns ingenstans i storlek S, att det skall vara så jävla svårt att hitta en jacka i Sthlm. Blir galen snart!!

Idag har jag tänkt fortsätta jakten - fast på Internet!
Puss


Sunshine!

Heeelt underbart väder ute idag :) Solen skiner, men ändå så är det kallt - skenet bedrar ... Men det gör då ingenting! Det är ju toppenväder jämfört med gårdagen, blä. Hela kvällen igår tränade jag! Zumba, gåband, olika fysövningar och sen till sist lite allmänt jox från intensivgympan jag brukade gå på varje tisdag när jag var hemma :) Det känns verkligen i kroppen idag, men gud så skönt! Jag älskar att ha träningsvärk, då vet man att man gjort något nyttigt och bra!



Idag skall jag och min mamma hoppa på pendeltåget mot Huddinge! Min morbror bor där, så vi skall hälsa på honom. Sen så har min kusins exfru hästar så dit skall vi också! Saknar hästarna i mitt liv så otroligt mycket så, nu får jag äntligen träffa hästar, är nästan värt att fälla en tår för :')

Nu fixa allt!
Puss

The way

Dear, read betweeen the lines.

Vaknade idag till ett regningt Stockholm.. Dystert väder, uscha. Får la ta och pigga upp sig med något, kanske tar och städar lite eller sätter sig och läser en bok, why not. Jag kanske tar mig en springrunda på Stinas motionsband, det tror jag att jag ska göra! Ids inte gå ut i regnet och springa nu, uscha nej. Det är kallt...blä!
Får se vad dagen bjuder mer på. Vi försöker förbrilt få tag i min morbror men utan några framgångar dock, människan har en mobiltelefon men bär den aldrig med sig, lyckat alltså... Vi går nog till Sickla, det vill jag iallafall, då kan jag visa den ubersnygga jackan jag sett där till min kära mor och blinka lite smått och diskret med mina fina ögon, som hon kallar dem, så kanske det blir en till jacka? Vem vet, hihi! ;)

Jag förstår att det tas en grogg ibland i det svenska vemodet, man tar nått så man törs nått" - Lars Winnerbäck

The big city!

Haha, har varit så otroligt komiskt idag att se mamma i storstaden och hantera all stress.. Det var ju heelt helt otroligt hur hon stressade. Herrejistanes! Hon for med alla människor som man alltid ser springa här i Stockholm, när jag frågade henne varför hon halvsprang så såg hon ut som ett frågetecken, hon märkte inte det själv. Huhu. Men vi överlevde, eller rättare sagt hon överlevde! Vi var och strosade på stan, sen gick vi och käkade lite mat i Kungshallen vid Hötorget, det var mysigt! :) Under kvällskvisten var vi på Kulturama jag och mamma där vi träffade Anna. Hon tog åter igen lite bilder på mig, nu med lite dramatiska inlägg, najsnajs! Längtar efter att få se dessa bilder :)



Morgondagen vet jag inte riktigt vad som händer! Får se, tänkte ta mig en joggingrunda iallafall på morgonen! Tror inte min mamma är så sugen på att hänga med men kan kanske ta en powerwalk med henne som uppvärmning..

Hoppas Ni alla haft en bra dag :) Det har jag iallafall!
Puss


Tankeställare..

Do you really believe that I can rise again?

Gårdagen var otroligt rolig och spännande men väldigt intensiv.. Sov jättelänge imorse, gud så skönt! Även med en avstängd mobil, det skall jag fortsättningsvis också göra, alltid stänga av mobilen när jag sover. Om några timmar skall jag och min mamma ut på stan och göra Stockholm osäkert. Skall fixa ett SL-kort åt min mor så vi kan utforska City lite! Just nu läser jag en bok av Jon Jefferson Klingberg som heter Jag tror vi behöver prata faktiskt. En jättebra bok om livet i allmänhet, relationer, vänskap och skilsmässor. Den rekommenderar jag starkt till er alla därute. :)


Student 2010

Idag måste jag försöka dra med mamma på någon affär, funderar på om vi skall gå förbi NK, sen vill jag gärna strosa i Gamla stan och gå på något mysigt litet fik och bara prata och köpa något varmt att dricka! Eftersom det är relativt varmt ute, +5 grader så tycker jag att vi skall röra på oss idag istället för att åka runt i buss och tunnelbana hela tiden. Så, nu när jag känner till Stockholms innerstad bättre än vad jag gjort innan så tycker jag att det känns bra att kunna visa lite för min mamma - gående! Ikväll så skall jag ta med mamma till Kulturama, skall än en gång bli fotad av Anna, kulkul :)

Skriver mer ikväll :)
Puss

Spänning!

Ja, dagen har varit väldigt spännande idag! Hihi. Jag är otroligt nöjd över min insats och nu är det bara att vänta och se... Jag får vänta rätt länge faktiskt, men det gör mig inget. Fortsätter livet här i Stockholm, nu med min förvirrade mamma också. Imorgon skall vi ut på stan och strosa och sen skall vi göra ett besök på Kulturama, ska fotas av Anna imorgon och mamma ville komma med och kolla, why not. :)

Stockholm <3

Puss!


RSS 2.0