Dag 1

Första dagen idag alltså på Calle Flygare. Det var riktigt riktigt roligt. Vi fick information om kursen vi valt av skolans chef, inte dock mer djupgående utan lite fakta bara. Vår lärare för dagen var skådespelaren Johan Hedenberg som är känd från både tv och film! Han berättade om sig själv och varför han just valt det yrket han har idag. Sen blev det vår tur att presentera oss lite mer djupare än vad vi tidigare gjort då vi endast har sagt vad vi heter och vartifrån vi kommer, och vi gjorde det inför de andra deltagarna i kursen men även inför en kamera. Det var inte farligt, bara att kameran var i sån konstig vinkel så man såg helt konstig ut.. Vi hade en kort break då vi fick springa iväg och köpa något att äta, sen tillbaka till skolan för att titta på allas presentationer via tv. Eftersom skolan början 16 och slutar 21 så går tiden väldigt snabbt, och det gjorde den verkligen idag.. :) Man får ta vara på varenda minut! Som läxa fick vi nu att stress-lära oss en valfri monolog utantill, sitter nu och söker någon som jag skulle kunna tänka mig att lära mig. Får spåna vidare här :) Första dagen var helt underbart bra!
 

 
 
Godnatt alla <3
 

Nu smäller det!

Skall åka in till stan, både med buss & tunnelbana.. Ta mig vidare till västmannagatan från t-banan... Sen framme :)
SKRIVER MER IKVÄLL! Det är nu allvaret börjar, och jag är såååååå excited!

Estocolmo!

Idag har vi som sagt varit på stan i princip hela dagen! Flängt hit och dit.. :) Vi har varit på en massa affärer men jag köpte dock ingenting, yey framgång!
Vi gick även till Östasiatiska museet, det var väl rätt så intressant med tanke på att jag gjorde ett jättestort arbete i Historia C, då vi skulle redovisa och skriva en rapport om någon av de alla Kina dynastierna som finns, och jag skrev/redovisade om Songdynastin. Intressant faktist :) Kinas historia.
 
Vi har inte gjort så mycket mer idag. Nu på kvällen så tog vi en promenad genom Nacka, där vi såg ett rådjur på bakgården. Rätt så exotiskt ändå med tanke på att Nacka är rätt så centralt ;) Men det är väldigt vanligt att det smyger omkring rådjur här.. Bra avslut på dagen :)
 
Nu ska vi sova! Shoppa imorgon också? Javisst!
P&K

Lovely!

Gårdagen var helt fantastiskt underbar :) Vi var ute och utforskade Stockholm! Vi tog djurgårdsfärjan över till Gröna Lund eftersom det var så bra väder igår. Vi kom dit lite tidigare, vid 14 och själva Grönan öppnade 15 så då passade vi på att äta lite. Vi åt på en fin restaurang, och även priset var väldigt fint .. Herregud. Nå, men vi bestämde oss iallafall för att äta där. Vi satt där ett tag och pratade och så att magen fick vila lite innan vi skulle åka en massa karuseller! Maten var otroligtgod..
Vi var på Grönan i hela 6 timmar! :) Läskigaste under hela besöket på Grönan var såklart Spökhuset. Fyfan vad jag skrek.. Haha! Idioter som jagar en ju :( .. Klart man blir rädd då.. Nå, jag överlevde ialalfall! Och så vann min älskling en massa fin fina saker till mig, det bästa var EN STOR NALLE :) hihihi. En stor apa, som vi döpte till Josefin! Så, gårdagen får 10 av 10 toasts!

 
Idag däremot skall vi fara på Östasiatiskamuseumet, och sen ska vi även shoppa en massa :) Kulkul! Vädret i Stockholm just nu, 16 grader och halvklart, mycket moln på himlen men solen tittar fram då och då!
Ha en bra dag alla!
P&K

Today!

Ojoj, idag har vi vart ute och sprungit hela dagen känns det som!! Vi vaknade i rätt så skaplig tid, duschade och käkade frulle. Vi höll oss runt Nackaområdet under dagen, först gick vi till Sickla köpcentrum och sen Nacka Forum.  Själv så har jag varit på jakt efter varma kläder men ja, det gick ju sådär bra för min del. Tiden gick snabbt.. Vi återvände hem för att äta lite. Lekte med Smilla, gullungen! Nu på kvällen var vi en sväng till stan där vi träffade min väninna Marie över en fika, sen tänkte vi gå på bio men biografen var tydligen stängd idag av någon konstig anledning, så vi tog tunnelbana plus buss tillbaka till Nacka
 
Morgondagen bjuder på: Gröna Lund & Museum!
Älskar och saknar er alla, P&K

Happy!

Imorgon skall jag försöka komma iväg till stan för att kolla vart exakt Calle Flygare ligger. Jag vet adress osv men, man vill ju ändå veta vart man ska :) Så, dit ska jag försöka dra mig imorgon. Ser verkligen fram emot måndagen! Ska bli så kul!

Onsdag!

Ojoj nu har det hänt en del, kan man lugnt säga.. Var meningen att vi skulle resa vidare till Stockholm i söndags, men det blev lite problems som exempelvis sjukhusbesök, så resan blev uppskjuten. Och om jag nu har klagat över Vårdcentralen i Haparanda så klagar jag även nu på sjukhuset i Gävle. Gud..  Och apropå Gävle-trippen så var det verkligen värt det! Har lärt känna så härliga människor, det har varit så kul! Fått se nya saker och bara varit. Kul att få upptäcka en helt ny stad, inte dåligt det!
 
Ja, vi tog tåget, X2000 från Gävle idag vid klockan 12, var framme i Stockholm vid 13,30. Inte alls någon lång resa om man säger så, det gick ju supersnabbt jämfört med tåget från Luleå till Gävle, endast 11 timmar .. *suck*. Idag har vi inte hunnit göra så mycket, stadgat oss, varit på Nacka Forum och träffat delar av min släkt och bekanta. Trevligt! Imorgon bär det av till Sickla, där de har ett stort köpcentrum. Jag är på jakt efter helt andra saker, som vinterkläder till exempel?! Jag fryser ju ihjäl.
 
Godnatt, P&K <3

5 dagar..

..återstår! Sen så börjar jag Filmskådespelarteknik på Calle Flygare :) Jag ser verkligen fram emot det! Skolan är betald och allt är fixat, så nu väntar jag med spänning tills måndagen! Det är nästan så att man sitter och räknar dagar, och jag hoppas verkligen att det är en rolig kurs!

Kan man vara glad åt lite, har man mycket att vara glad åt.

Härlig morgon! Vaknade vid typ halv 7, försökte somna om men gick inte så bra. Låg och filosoferade ett tag.
 
Karin sjunger
 
Jag vill sjunga! Sitter och sjunger nu men jag vill sjunga för någon sångcoach eller något liknande.. Är totalt rastlös, jag måste få sjunga. Och så vill jag rida :( Blä vad jag saknar FioLio... Sen saknar jag alla mina underbara vänner, ni alla är guldvärda <3 Och eftersom jag vet att min mor och far läser min blogg så saknar jag er två också, helt otroligt mycket. Hoppas Ni alla håller ställningarna i Happis när inte jag är där!
 
Skriver mer sen!
P&K

it's not even worth it...

..MEN VARFÖR GÅR MAN RUNT OCH SLÖSAR SIN ENERGI PÅ DET DÅ?!

Kanske för att man är rädd för att vistas på vissa platser utan någon annan person i närheten. Då syftar jag på en nära person som vet hur man både funkar i vissa situationer och hur man mår allmänt. 
Det är så tragiskt att det kan uppstå såna situationer, att man till och med är rädd på en plats där det är självklart att man ska vara trygg, det ska vara en lugn och trygg miljö.


Men det har ändrats; DRASTISKT. Men det tragiska i hela situationen är ju att, vissa personer inte förstår att de är dom som gör fel. De skyller bara på andra. Inte tacksamma för någonting, de bara tar UTAN att ge något tillbaka.. Det är just det här, och mycket annat, som gör en så frustrerad. Just nu är det ju tydligen JAG som bär skulden på allting, som inte ens har gjort ett enda jävla skit ?!


Människor som bara skyller ifrån sig hela tiden, de är rädda för att se sanningen. De är rädda för de vet att de är de själva som ställer till med allting, men de erkänner inte. I såna här stunder, då behöver man nära och kära som stöttar en, igenom allt det jobbiga, och som tur så har jag det. Jag har riktiga vänner som alltid finns där ifall man behöver dem. Det är jag så otroligt tacksam över.


I hela det här dramat, så har jag inte vunnit eller förlorat någonting, fast man känner sig så jävla kränkt så man kanske har förlorat någonting ändå? Kanske den säkra fasaden man hade byggt upp, de som visar en utåt hur man känner sig. För just nu, så känns det som den har rasat. Jag vet inte, men jag förstår inte hur människor kan leva med sånt här på sitt samvete, jag hade då aldrig klarat av det.. 


SÅ, jag hoppas innerligt att vissa personer inser vad de egentligen har gjort, och försöker fixa det, eftersom det inte går att prata med dem. Jag är tusen gånger bättre än vissa människor, jag nämner inga namn men de flesta vet ändå vad jag syftar på.
MEN, nu orkar jag verkligen inte slösa min energi på såna som bara tar utan att ge något tillbaka, energislukare kan man kalla dem med ett finare ord. Nu är jag i Gävle, på söndag/måndag reser vi vidare till Sveriges fina huvudstad Stockholm. Vi ska leva i nuet, ingen kan ångra något man gjort bakåt i tiden och vi kan inte förutspå vår framtid på egen hand, men vi kan förändra. Så, från och med nu ska jag försöka ignorera sånt här för det tar så mycket på psyke och inte minst på din energi. Done! :)
 
 

P&K
 
 

Regn

Vi har haft riktigt tur med vädret men både eftermiddagen igår och idag så öser det ner vatten.. Gårdagen var helt jävla sjuk, jag ska inte berätta om det men, det var totalt jävla idiotiskt. Att det finns så sjuka människor, ja.. Man blir ju allt förvånad. Haha, nästan skrattretande. Idag vet jag inte riktigt vad vi ska ta och hitta på, Johan är typ sjuk och jag är lite förkyld men har sjukt ont i ryggen. Funderar bara på att slappa, kanske fara ner på stan och handla mat.

På lördag är det släktträff här i Gävle. Jag hoppas då på bra väder så att man kan få ha lite snyggare kläder på sig, jag har redan planerat vad jag ska ha på mig men, får se vad det blir för väder som sagt. Jag skriver mer ikväll :)
P&K

Oh herregud ..

Jag förstår mig inte fan på människor som inte förstår att de ska lämna en ifred. Om man nu inte fan kan behärska sig så borde man ju inte få ha kontakt med andra. Egentligen så vet jag inte hur jag ska formulera mig så att vissa människor kan förstå, för jag har då märkt att de inte förstår hur än man försöker säga åt dem. Och sen finns det vissa nötar som man försökt att säga saker till, som verkligen inte har brytt sig fast de har makten på sin sida, vad är det för sätt? De är fan deras rättighet att se till att sånt här slutar. Men nej, såklart gjorde ingen något och nu är det försent. It's too late. Det här bryter ner en, både psykiskt och fysiskt. Andra tycker att det inte är något, att man inte ska bry sig, men klart som fan att man gör det ifall man blir trackad. Orka seriöst. Ge bara upp.
 
 
 
 
Hoppas Ni alla har det bra :) Jag saknar er (behöver inte nämna några namn eftersom Ni vet vilka Ni är)
Puss&Kram
 
 

Tisdag 17 augusti

Sitter här i lägenheten i Gävle.. Grabbarna spelar Xbox och härjar som två galna höns... Jag har funderat mycket nu på sistone och har kommit fram till att man verkligen ska ta vara på tiden. Tiden och dagarna går så fort. Det kändes som att det var nyss vi tog studenten och stod ute på borggården med släkt och vänner. Men, det var inte alls nyss, det är 2 månader sen. Vart tog den tiden vägen? Tiden bara skenar iväg.. Jag jobbade iförsäg 5 veckor..
Snart börjar jag på Calle Flygare i Stockholm.. Den tiden kommer säkert också gå fort, eftersom man kommer att ha kul :) Hoppas jag iallafall!

Vet inte vad planen är för idag, kanske gå på stan eller bara chilla..  Får se vad som händer.


Utomlandsvärme!

Gud så härligt väder det har varit här i Gävle, både igår och idag! Vi har ju verkligen tur med vädret, kan man ju lugnt säga .. :) Idag har vi inte gjort så mycket, mest chillat. Vi var och kollade på fotboll. Fy vad mycket getingar det ska vara överallt. blä. Nu sitter grabbarna och spelar XBOX, och jag sitter vid datorn.. Ska typ sova snart innan jag dör av smärtor i magen.


Saknar dig <3

Imorgon har jag planerat att vi skall vara ute på stan och typ shoppa, eller gå i affärer iallafall :) Ska kolla på klänningar och örhängen! Vet inte riktigt mer vad vi ska göra, tar dagen som den kommer helt enkelt! Vi hoppas även på bra väder tills imorgon, och en hel vecka till!

Ha det bra alla!
P&K!

Gävle!

Vilken otroligt seg tågresa det var, 11 timmar på det där svettiga tåget gjorde inte min jävla värk i magen bättre heller. Försökte sova men det gick inte bra. Först ifall jag hittade någon bekväm plats att sova på så då var det antingen något som störde eller att jag fick värsta kramperna i magen. Så, jag gav upp det där med sovandet, satt bara och blundade tillslut och hoppades på att någon skulle slå mig i huvudet så att jag tuppade av - tyvärr så inträffade det inte något sånt drastiskt.. Nåväl, klockan 07,10 så var vi framme på tågstationen i Gävle.
 
På kvällen så testade vi på kroglivet här i Gävle, vi besökte först Tant Grön , en uteservering och sen for vi till krogen Goya. Jäklar vilket drag det var, skitkul!! :)) Nu skall jag ta mig en dusch och sen bär det av mot nya äventyr! Vilket pangväder det är idag!!
 
 
Ha en bra dag alla!
Puss & Kram

Om 1 timme..

..sitter vi på bussen mot Luleå! :) Hihi, äntligen! Hela dagen har jag stressat och försökt hinna med allt och vet ni vad - jag lyckades! Jippi! Har varit igång sen 06,00 imorse, packat som en galning och sen klockan 8 for jag till fysioteket för massage, är helt mör i kroppen nu, najsnajs! Det behövdes. Så man kan säga att jag har sprungit runt som en duracellkanin hela dagen! Annika hann komma förbi och säga hejdå innan hon skulle iväg och jobba.. <3 Var på senlunch med min älskade vän Maria nyss på IKEA, pratade om en massa trevligheter! Mer avslöjar jag inte ;) Besökte Linnea och Jesper en snabb sväng för att säga hejdå, det var lite sorgligt att behöva säga hejdå till alla men..så äre :(


Student 2010

Nu skall jag umgås med min mor & far innan bussen åker iväg! Var till stallet och pussade fio lite, gav henne morötter :) Åker tåg till Gävle, 11 timmar sitter vi där, så ni får gärna ringa mig - ogillar tåg..

Ha det bra alla! <3
Jag försöker skriva dagligen :)


Fixar&Donar!

Snart far vi vidare, hihi =) Taggad till tusen! Nu är allt klart, bara packa det sista! Imorgon far vi med bussen till Luleå 16,30. Tåget mot Gävle går klockan 19,00! :) najsnajsnajs. Ska ladda in alla låtar i min mp3..

Lisdegn Valley

Nu fortsätta packa så att man blir klar någongång! Har massage imorgon klockan 08,00! Gud så skönt :) Har en massa knutar i nacken och är sjukt stel så det kommer vara skönt att få massage. Sen ska jag träffa Maria och äta lunch med henne :)

Cya! <3

Gävle&Stockholm

HERE WE COME! Imorgon smäller det :))

Dagen har hittills bjudit på: Trevligheter! Morgonen invigdes med en härligt och lång promenad runt stan med min kära mor och sen innan vi gick hem stannade vi på fysioteket för att träna lite.. Så har jag även lunchat med en vän, gått runt på IKEA och strosat med Fii, och snart iväg till stallet för att rida FioLio :) De planer jag har kvar för dagen är nog att packa allt som jag ska ha med mig när vi åker ner, träffa vänner & umgås och den efterlängtade romantiska middagen med Elyn! :)

Skriver mer ikväll, nu cykla iväg till stallet!
CYA!

11 augusti

Att tiden går fort, det är ju helt sjukt.. Idag har jag varit på promenad med Linkis, vi gick fyra tullar och hann prata om både det ena och andra, det var jättetrevligt :) Var på det nya cafét som öppnat, BigStreet Café eller vad det nu heter, med Linda. Det var kul att ses, prata och umgås.. For till stallet vid 17.30 tiden, har ringt till alla mina elever om datum vi börjar rida och fixat o donat en massa.. Sen så skulle jag rida idag, men Fio hade en lös sko som Karro fick ta bort eftersom den bara satt fast med sömmar på ena sidan, andra sidan hade tappat alla sömmar så, ja. De var bara att ta bort den. Hon var väldigt öm så jag skrittade bara runt skrittspåret två gånger, så hon fick gå på mjukt underlag. Hovslagaren var påväg till stallet imorgon ändå - vilken tur!

Så, det var min dag :) Haft en supertrevlig dag idag, bara varit liksom.. Morgondagen bjuder också på en massa trevligheter! Skall träffa nära vänner, umgås, rida, packa osv.. :)
På fredag har jag massage kl 08.00, gud så skönt!

Nu aktivera sig.


Happy!!

Nu är allt klart, jag kom in på Calle Flygare, privat teaterskola i Stockholm :) Gud så kul! Valde en kurs, Filmskådespelar-teknik, ska bli så otroligt spännande!! :) Jag längtar så mycket till den 30 augusti! Ska bli spännande att testa på något nytt. Något som man verkligen är intresserad av också, jag ser verkligen fram emot det här. Tur att man har fixat bostad och allt innan så det blir inga problem med det! Måste ha med mig rätt så mycket saker nu, gud.. Det blir väldigt väldigt mycket grejjer om man tänker efter.. Men det fixar jag, ska börja packa ikväll :)


Nu: Packa!


äppeljuice..

är gott och vilken kanonhelg jag har haft!! Oj gud så kul det har varit :) For till Rosvik fredag eftermiddag för att medverka i en hårshow där som var under lördag förmiddag. Jessica som har JessiCut i Rosvik, en frisörsalong, anordnade showen. Jag var både modell och så sjöng jag. Det gick riktigt bra trots infektionen i mina stämband. Efter showen så for jag till Luleå till Jessica och Anton. Det var riktigt trevligt. Alltid lika kul med Luleåkalas, ett plus i kanten om man har trevligt sällskap! ;D



Min frisyr från Hårshowen, me like!

nu sova, g'night <3


I guess I'd rather hurt than feel nothing at all

Dagen har varit bra överlag - men ett jävla pissväder har legat över Haparanda hela dagen. Regn regn regn och åter regn. Sådär otroligt uppmuntrande väder.. Jag började jobba klockan 06.00.. Imorgon börjar jag t.o.m tidigare. GUD. HUR ska man ORKA när man inte ens kan SOVA, kan någon berätta det för mig ?! Jag är så otroligt stressad nu, har så mycket att göra, så att jag till och med stressar när jag sover. Livet är inte enkelt alla gånger, och ifall det skulle vara det så vore det ju tråkigt, eller? Jag vet inte.

Och som pricket över i:et fick jag vet idag att jag har infektion i mina stämband, helvetes helvete. Det kan då fan inte bli värre. Jag ska sjunga i Rosvik på lördagen, hur fan ska ja kunna göra det nu ?! skjut mig. är så otroligt less för tillfället, och ja. det finns orsaker.

kan inte ens sova, och jag börjar jobba 5.30-5.45 imorgon. HUR i helvete ska jag orka? Bra fråga.




Måndag..

..och idag har jag namnsdag :) hihi! En vecka kvar till semester, gud så skönt! Vaknade 05.15 idag, gud vad jobbigt det var och dra sig upp ur sängen, väldigt slitet... Är typ sjuk igen nu och har försökt ringa VC hela dagen men vafan , de ringer inte upp.. Nytt försök imorgon då alltså. Gårdagen var en såndär riktig slappardag, jag var typ jättetrött plus att jag var hängig så, jag sov nästan hela dagen. Sköönt :)



Ibland förstår jag mig verkligen inte på vissa människor.
Hur svårt är det att lämna någon ifred..

Snart skall jag iväg till stallet och rida, sen får vi la se vad kvällen bjuder på :)

Galen helg!

Det har varit en helt underbart rolig och galen helg! Jag har haft jätteskoj :) Under fredagen hade jag några vänner över här hos mig eftersom jag fyllde 19 år. Bjöd på både mat och fika, det var jättetrevligt! Vi satt och pratade om allt möjligt och skrattade, hihi.. :) Sen for vi vidare till Linnea & Jesper som hade förlovningsfest eftersom de har förlovat sig nyligen, så var vi där en stund innan krogen! Mycket trevligt var det, och mycket trevliga personer också för den delen!

Det var då fredag, lördagen spenderade jag i marielund hos Nora. Nora & Emilia ordnade ett party hemma hos Nora för de fyller båda 18 år i juli så de slog ihop sina fester, där var vi några stycken tjejer. Vi åt och drack gott! Men man kan ju inte säga att vi hade tur med vädret men, äh! Sen så var det även igår på dagen Classic Motor Meet här i Haparanda, så det var ju proppfullt med folk på Sportbaren, men det var ju bättre det än inga alls! :) Det var superbra musik och trevligt umgänge, me like!


Det var en väldigt väldigt lyckad helg, så nu hoppas vi på fler såna här helger! =)
Idag bjuder dagen på öö, inte mycket. Är supertrött.




RSS 2.0