tankspridd

En trött men glad Karin, dock väldigt, väldigt tankspridd. Inatt drömde jag bara mardrömmar så jag inte kunde sova. Kanske var det något i dessa mardrömmar som fick mig att börja tänka? Jag vet inte...

Vilda western

Ja, så kan man kalla det - eller kalla det vad f'n ni vill, men det är just det rätta uttrycket som speglar lilla Haparanda utåt nu för resten av Sverige. Lilla, trygga och idylliska Happis, vad är det som händer egentligen?! Innan allt detta kaos startade så var man rätt stolt ambassadör för Haparanda, det var kul att berätta om Haparanda och gränsen och allt liksom men nu, nu skäms man nästan för att svara på den frågan vart man kommer ifrån. Jag vill inte bli ihopkopplad med sånt. Det är så otroligt sorgligt. Hoppas att Haparanda hittar tillbaka till det de en gång var. Gårdagen var ju bara droppen. Skrämma folk på det där sättet - speciellt barn och ungdomar. Jisses. Mitt hjärta blöder, jag känner verkligen med alla som fick uppleva den skräcken och förtvivlan igår..
 
*
 
För övrigt var gårdagen OKEJ om man bortser från att jag var orolig typ, hela tiden. Svårt att vara uppdaterad när man bor 120 mil bort men..tur att allt gick bra och att de grep mannen. Jag hade skådespelarträning igår på morgonen, sen iväg på massage. Det var otroligt skönt och avkopplande - precis vad jag behövde igår. Sen tillbaka till skolan för vokaltekniskt arbete - man bara flänger och har sig hela tiden! Jessica var här och hälsade på i onsdags, det var jättekul! Vi minglade med Maud och åt och drack gott, superkul. Även jättetrevligt att träffa Jessica, det var längesedan!
 
Nu skall jag iväg.
PoK
 
 
 

Stress

Hektiskt dag igen, måste lära mig att inte ta på mig så mycket saker. Det funkar inte i långa loppet, man märker hur trött och arg man blir av att stressa så mycket. Plus att jag inte riktigt är frisk från min feber än så, då tar det än mer på krafterna. Begav mig iallafall till skolan imorse, trots att det var motigt så gick det! Kvällen spenderades på jobbet. Lugnt, skönt var väl det för jag kände febern som kom smygandes och ville störa mig så här på kvällskvisten då det alltid blir värre. Imorgon skall jag gå till läkaren så får de kolla varför jag fortfarande har feber men ingen förkylning - febern har ju varit väldigt, väldigt långdragen nu. Less tjej.
 

Jag har lockat tårar ur dina ögon första gången jag sjöng.

Det är sådana juveler som gör ett sångarhjärta gott.

 

Monday

Jahapp, måndag idag och jag som trodde jag skulle få gå FRISK till skolan idag - men icke sa nicke så fel jag hade, febern har stigit så utav h... i natt och jag orkade nästan inte ens stå på benen imorse när jag vaknade. Så, det blev att bli hemma en till dag , segt utav bara... Nåväl! Ligger i soffan med mitt superfluffiga duntäcke, te, lite knäckebröd och tända ljus i hela lägenheten. Blir väl att kolla film och försöka vila så gott det bara går för IMORGON är det banne mig denna tjej som går till skolan. Det får bära eller brista - jag skall dit. Punkt slut. Lite senare idag tänkte jag försöka öva lite sång, halsen känns betydligt mycket bättre och rösten är på sin plats igen! Så öva öva öva sång :)
 
jag vet ingenting om dig
inte om du ens förstår
du var tonen från en tid
från en vinter i en stad
 
 
du, min vän i livet
se hur sommaren blir höst
en enda sak är givet
du bär min luft
i ditt bröst
 
Nu: Vila
PoK

Söndag

Känner mig bättre i förkylningen, yey! Dock så är det febern som håller mig lite låg just nu, får bli en till dag i soffan med te och film. Är otroligt rastlös men vad ska man göra?

 
Skall iallafall försöka ta mig till skolan imorgon! Tralala.
Pussis

slö

Japp, har bara slöat hela dagen - OM man bortser från tvättstuga från kl 07 till 11 imorse, annars bara chill hela dagen. Vädret har varit väldigt ostadigt så jag kunde vara inne utan att få ångest över att det var varmt, finväder o sol. Jag har inte ens bäddat min säng, inte dragit upp persiennerna , tände bara ljus och kröp ner i soffan med mitt fluffiga duntäcke, har säkert kollat på över 10 filmer, men det är skönt att bara få slappa då kroppen är så utmattad. Man känner att man inte är helt hundra, varenda muskel värker i kroppen och hjärnan försöker komma ut ur min skalle (känns det som). Jäklar vilken envis förkylning jag har åkt på - lika envis som jag OM inte snäppet värre.

Lördag morgon, uuuuh

En feberyr och väldigt utmattad Karin var det som tidigt imorse gick upp för att tvätta kläder. Nåja, vad ska man göra?! Tvätten tvättar inte sig själv. GUD vad jobbigt, och såklart så hade man sådär asmycket tvätt så det här kommer ju ta i princip hela förmiddagen. Kan ju försöka vila och sova på dagen men det är inte sånt jag strävar efter direkt men nu när man är sjuk så får man väl göra det, eller hur?? Får bli en till dag som bara går i chillandets tecken. Min kropp värker så otroligt, otroligt mycket så det räcker för mig att gå upp och ner till tvättstugan - får bli dagens motion. Och kanske en sväng till affären för att köpa lite mat - dock så går det verkligen INTE att svälja någonting. Igår levde ja på te, javisst, det är ju iallafall något! Kanske får fixa någon soppa, det skulle faktiskt vara jäkligt gott! Har tvättstuga från 07-11, efter det kan jag chilla :) **Längtar**
 
Har nu följt nyheterna extra mycket de senaste veckorna, mest dem här i Sverige. Och det är ju hemskt. Det enda man läser om är mord, nästan är det ju faktiskt så. Vart är världen påväg? Det är så hemskt och otroligt tragiskt alltihopa. Som den 13 åriga tjejen i Täby, som fick ge sitt liv för en granne?! Man undrar ju hur den mannen och hans bror tänkte. Det är så otroligt hemskt. Man blir rädd för mänskligheten, vad hittas på härnäst?
 
Tvättstugan next.
PoK

Tankar

Den starke är inte den som aldrig faller, utan den som finner styrkan att resa sig igen..
 
Sant. Ibland, eller ganska ofta tror jag, så behöver vi människor lite pepp från oss själva också, inte bara från våran omgivning. Det beror väl på, från person till person, vissa kanske bara måste ändra sin inställning, andra kanske bara måste inse saker och ting. Vad vet jag. Själv har jag nog haft en sådan vecka nu som jag bara har behövt inse saker och ting. Jag har nästan bara velat vara för mig själv och få rum för att få tänka över saker. Även känt en stor saknad och ensamhet här i storstan - konstigt eftersom jag verkligen inte är ensam här, har människor runtom kring mig, mycket människor. Men jag tror att man lätt får den känslan i större städer, om man då skulle jämföra Sthlm och Happis så vinner ju Sthlm med hästlängder på storleken, fastän vår huvudstad inte är så stor som man egentligen tror.
 

 
Hoppas innerligt att nästa vecka blir bättre för min del och att jag är helt frisk då!
Puss
 

nya tag

Då var det dags igen! Ett nytt år på Kulturama - känns underbart att skolan börjar igen :) Har saknat det. Otroligt mycket. Sommaren bjöd inte på så cket mer än jobb och några få aktiviteter, kunde vart mer aktiviteter. Såklart skall man gå o bli sjuk första skolveckan, men är nog på bättringsvägen nu men de är så jäkla jobbigt att bli sjuk så fort man börjar komma igång på allvar med sången. De blir ju såklart mycket seriösare då man har en lärare som ger en råd och tips men, de är ju bara jag som jag förändra, och de är sånt jag har jobbat med hela sommaren. Får lägga träningen på hyllan också ett tag framöver, usch avskyr att vara sjuk :( Blööh.
 
Skall försöka bli lite aktivare här på bloggen!


RSS 2.0