Feberglänsande ögon

Såklart har man gått och blivit sjuk.. Har feber, ont i halsen/huvudet. Det var ju liksom bara det här som fattades tydligen.
Far till Spanien den 3 april, fredag nästa vecka, och liksom - inte vill man vara sjuk dåå.. =/ Nä usch, hoppas verkligen att jag blir någorlunda frisk tills det.

Idag har jag haft stalljour + krigsoperan, det var väldigt krävande när man mår som man gör, men jag klarade hela dagen iallafall. For till stallet med Hanna, släppte ut hästarna och mockade lite, sen hem, duscha och iväg till krigsoperan.
Jag är smått lost på dessa träningarna, eftersom jag inte är sådär superhajj på finska så blir det lätt missförstånd eller inte något alls, så jag hängde inte riktigt med idag, men tydligen efter vi hade tränat på alla låtarna skulle vi på gränsen och sjunga - igen!? Det var inte längesen vi var där faktist, men nåväl, jag fick skjuts dit av Sohrab och så sjöng vi, det gick bra fast jag var lite waisted. Men sen efter det, var jag tvungen att fortsätta med stallarbetet, så jag for till stallet igen och tog in hästarna och gav dem middag. Sen fick jag plötsligt någon energikick (säkert någon av de 200000000 panodilerna jag käkade som började värka), så jag bestämde mig för att rida. Det gick så jäkla bra, man kanske alltid borde vara sjuk när man ska rida?! Fio var jätte följsam och bärde upp sig själv för engångsskull, nu har jag inte förlängda armar för att hon hängde + att hon har gått ned i vikt, hur bra är inte det på en skala?! :D
Nu har jag sån jäkla huvudvärk så det är nästan lika bra att jag går och lägger mig.

Dagens ordspråk: Ett vänligt ord kan hålla en varm hela vintern.

Tisdag

Helgen var helt fantastisk!! Festen var väldigt rolig, mkt trevligt folk och vi hade väldigt kul! =) Vi hade singstar-tävling, frågesport, olika lekar och en massa roliga saker. Fast jag kom hem först klockan 4, det var kanske inte så jättelyckat eftersom jag hade hårshowen på söndag, men jag sov 3 timmar och var helt hyperaktiv hela söndagen, hur bra var inte det på en skala? ;) hahah! Kan sätta in lite bilder på hur jag såg ut innan hårshowen.

Innan jag skulle till showen.

Denna veckan är väldigt hektisk i skolan, men lärarna har arbetsdag på fredag så vi är lediga, gud vad skönt! Lite längre helg. Sen blir det om typ en vecka, då far jag till Spanieen :) Kommer hem den 14 på kvällen, gud vad härligt, ska verkligen njuta..

Nu måste jag plugga till naturkunskapsprov som vi har på torsdag, kill me...

Dagens ordspråk: Tänk fel om du vill, men tänk själv.

Party!

Snart ska jag iväg på klassfesten som jag nämnde igår. Är ruskigt taggad när jag hörde att vi ska ha singstar tävling, whooo! :D Snart ska jag till marris, hon ska platta mitt hår och fixa lite, sen ska vi fara till Maria.
Hade en sen lunch på leilani med min far och Marris =) Det var trevligt.
Imorgon ska jag befinna mig kl 10.00 i Guldsaxen, kommer det att inträffa..? Återstår att se du.
Nu måste jag fixa, men jag skriver mer sen när jag är hemma igen!
Ni kan få en bild på min outfit.



Rött halsband, Snö
Klänning, GinaTricot
Röda Pumps, Blanco (affär i Barcelona)

Resultatet

Här har ni bevis på att jag var och klippte & färgade mitt hår idag.
Sohrab blonderade och satte lite metallic-färgade slingor.. :)

Ursäkta bilderna - ser ut som ett miffo, men skit i mig och kolla istället på den vackra frisyren och make-upen!
Ska försöka ta några bättre bilder sen på showen som äger rum på söndag!



Luggen ska vara längre i mitten.



Så fin make-up!

JAG ÄR NÖJD :)

Hektisk vecka!

Förra helgen så red jag kurs, och jag har verkligen inte hunnit skriva i bloggen på hela veckan, har varit så otroligt stressigt med stallet och skolan osv.. Men jag hoppade Fio på lördagen, guuud vad det gick bra =) Väldigt nöjd, hon var så duktig! Och sen på söndagen red jag dressyr, och då var hon så mjuk och fin efter helgens ridpass - men dock en aning trött men hon var så avslappnad och duktig!
Jag kom just hem ifrån skolan, vi har haft engelskaprov idag.. Nästa vecka har jag 2 nationella prov på en dag + matteprov, döda mig. Och sen på torsdag har vi nk-prov, döda mig igen. Så det känns smått meningslöst allt men man måste ju..

Snart ska jag iväg och klippa och färga håret! Jag har aldrig färgat mitt hår, det här är min naturliga hårfärg. Men det är så här att jag är med i Guldsaxens hårshow som kommer att äga rum på söndag 16.00 i SveFi, och så ska jag fixa håret till det :) Färgen ska vara väldigt ljus med silver/guld-slingor tror jag om jag nu kommer ihåg rätt. :) Nice! *spännande*
Imorgon har vi klassfest :)


Dagens ordspråk: Titta aldrig högre än vad du kan se.
Cya!=)

Krigsoperan vs Ridning

Idag har vi varit och sjungit på Gränsen-Rajalla med Krigsoperan! Vi sjöng två sånger, men det var inte så mycket folk där, synd det. Nåja, men vi fick sålt lite mer biljetter iallafall. Så vi hade typ träning i 5 timmar..

Nu sitter jag hemma och käkar min lunch, lite sen kanske men whatever, sen blir det att plugga matte och vid 5 bär det av till stallet. Ska hoppa Fio ikväll, det är Reinekurs i stallet :) Vad roligt! Igår red vi dressyr och det gick jäkligt bra. I början vad hon något stel men i slutet, guud vad bra hon gick, jättemjuk och följsam och observera - hon var inte tung!! :)

Dagens ordspråk: Blott de tama fåglarna har en längtan. De vilda flyger.


WOHO!

ASPLÖVEN vann igen över Piteå, 4-1! NU ÄR VI ÄNTLIGEN I KVALSERIEN! Matchen var väldigt lyckad, och min sånginsats gick också rätt så bra =)

Och idag har jag bara varit i skolan, stan och sen pluggat, sen bar det av till kuben och hockey!
Har faktist inte så mkt att skriva nu, har så bråttom med alla läxor och prov som ska vara färdigt så det är bäst att jag pluggar nu..

Dagens ordspråk: Den som står bredvid dig behöver inte alltid stå dig nära.

Sång och Hockey

Wohoo! Just hemkommen från en väldigt LYCKAD hockeymatch! Asplöven vann mot Piteå med 3-1, hur jävla spännande var inte den matchen egentligen?! En riktig nagelbitare.

Nåja, första skoldagen efter lovet, och ja, kan medge att det ändå var ett rätt så lugnt tempo.. Efter skolan hade vi körkortsteori med Gunnar, Markus Fagervalls pappa ;) Och ja, det var också en lugn lektion, de mesta som sas kunde man sen tidigare.

Och ja, sen så avslutade jag kvällen med lite sång och hockeymatch, underbart! =) Sjöng nationalsången på hockeyn, och är nöjd över min sånginsats :) Nu ska jag snart börja plugga, huh - kämpigt men det är sånt man måste..

Dagens ordspråk: Livet är endast ett leende på dödens läppar.

Internationella kvinnodagen!

Denna dag är bra :)



I helgen har jag bara dansat, dansat och dansat och har typ sträckt min hälsena eller något så har lite ont, aj.
Men annars har det varit jäkligt kul! Fast nog fanns det vissa typer som trodde att de kunde allt så de skulle ju såklart börja visa hur man skulle göra och sa till när man gjorde fel. Okej, nog är det ju bra att de säger till, men inte vill jag bli rättad av en gubbe som är typ 60+ ? Det känns inte så lovande.. Men de var bara att hålla minen och dansa vidare.

Så ja, det var faktist hela min helg, och så är det sista dagen på sportlovet idag, snacka om ångestframkallande, uscha..
Inte orkar man börja engagera sig direkt med jävla prov direkt efter lovet.. =( Det är väl bara tillbaka till verkligheten.

Snart börjar Beck. Jag kan verkligen ALLA Beck-filmer utantill, men Mikael Persbrandt är ju sååååå snygg, så liksom man kan inte undvika att inte se filmerna fast man kan skriva ned dem.. Jag bjuder på en bild här nedan!

Dagens ordspråk: Framgång ger vänner, motgång prövar dem.


Glömde en sak.

Kollade runt i mina vänners bloggar och såg denhär så jag var ju tvungen att också lägga in den. värt att fundera över tycker jag.

Ord som :
hora, slampa, skabbig, äcklig, ful, tjock..
är ord som alla tjejer får höra någon gång. Det är dessa ord som utformar kvinnorna i vårat samhälle.

Antingen gör dom oss starkare eller så trycker de ner oss totalt,
men det finns en sak som är samma för alla flickor, vi tar åt oss.

Som in i helvete tar vi åt oss.

Vi ältar det, vi pratar om det,

vi tänker på det och vi skadar oss själva med det.

Vi tar åt oss så mycket att inombords är vi som tomatsoppa, helt mjuka och krossade. Det är såhär som vi blir utseendefixerade.

Plötsligt handlar allt om kläder, smink och hur man snabbast ska gå ner i vikt och ta världen med storm.

Vi slåss som barn i sandlådorna om vem som ska få den snyggaste killen.

Vet ni vad som gör oss tjejer såhär fucked up i huvudet?

Jo det är alla killar.

Det är egentligen dom som är utseendefixerade. Kanske inte alltid på sig själva men på dem som finns runt omkring dem.

Tyvärr är det vi tjejer som är de som står runt dem. Det är vi som står där och tar i mot allt.

Är man en kille blir man kallad för player om man strular och har sex med många brudar. Man blir nåt bra, man blir någon.

Någon som alla kanske pratar om och i smyg ser upp lite till.

Vi tjejer vill vara med dom.

Vi skulle inte säga nej.

Inte de heller.

Är det där i mot vi som strular och knullar runt så blir vi kallade för horor.

Då är vi äckliga, skabbiga, fula osv.

Och vet ni vad som händer mer?

Joo, folk snackar skit.

Vassa knivstick rakt in i ryggen som rent av kan döda dig.

Ingen kille vill vara med en tjej som har ett sådant ryckte.

Inte ens players.

Ibland vill man bara hångla med någon,

men man kan inte.

Vi måste tänka så jävla mycket innan vi gör någonting.

Till och med när vi gör det och efter vi har gjort det analyserar vi sönder.

Det är därför vi är så jävla sönder i huvudet.

Killar kommer alltid vara finare än oss,

stå där och snegla ner från vinnarpallen. 

Där nedanför står en tjej och gråter.

Plötsligt börjar man ta dessa fåniga,

dumma killar på orden.

Jag kanske är ful?

Jag kanske är tjock?

 Jag måste banta för då kommer alla börja gilla mig mer.

Då kommer någon se mig.

 Så går det några månader.

Nu är det ingen söt tjej som står där, det är en vilsen pinne.
Någon som har byggt sig ett eget helvete.

 Djävulen är väl en kille?

Vissa börjar skära sig.
Djupa arga sår som man inte kan tvätta bort.
Dom är där för alltid.

Man lär sig hata dem.

Man vill skrika men ingen orkar lyssna.

Killar i grupp är fega.

Ensam kille är svag.

Varför är det så?

Blir en kille dissad av en tjej, då är hon genast skit. Han kan aldrig inse att det är han själv som är skiten. Killar förstår inte hur mycket dom kan förstöra.

Av minsta lilla så trampar de ner oss till myror.

Från tiger till myra.

"alltså du ser tjock ut på den bilden, skoja bara"

Där fick han nyss en tjej att börja tänka på att banta kanske skulle vara nåt,
alla tjejer som håller med om detta läggger upp den på sin BLOGG.


Home

Home - Sarah Dawn Finer  <3

Idag var det värsta slappar-dagen, sov jättelänge på morgonen så var väldigt utvilad. Käkade frukost och gick på en promenad. Gick förbi och hämtade mina nya jeans, sen gick jag till Gränsen och mötte mamma där, vi gick runt i affärer och fikade lite, sen gick vi och kollade lite på Stadium och jag fick äntligen en röd fleece! :)
Sen har det faktist inte hänt så mycket mer, tog det även lugnt ikväll också, känner mig lite krasslig och har fått världens hosta så stannade hemma och slappade lite till..  Helgen kommer gå i dansens-tecken, vi har bugg-kurs hela helgen så nu blir det att vicka på rumpan  till lite buggmusik! Kursen börjar klockan tio, så jag borde verkligen gå och lägga mig nu så att jag är utvilad tills imorgon/idag. ;)

Dagens ordspråk: Om du möter en människa utan leende - ge henne ditt.

Hemsk morgon..

Dagen började verkligen INTE bra. Vaknade av att jag med alla krafter som jag har, dunkade huvudet i väggen.. Drömde en sådan sjuk dröm så det var nog därför.. Så nu har jag världens största bula i bakhuvudet, tack så mycket jävla dröm..
Men min dag var inte förstörd för det! Jag låg och vilade ett tag pga incidenten på morgonen, och sen gick jag och mor på en promenad runt stan. Och, ja, jag är verkligen i starkt behov av jeans, så vi gick till Esprit och köpte ett par till mig!
De är as-snygga! Efter vi hade vart och strosat och handlat lite så gick vi och tog en kaffe, sen gick vi hem och började laga lite mat, eftersom vi skulle iväg till Fysioteket på träning.

Träningen var jobbigt - som alltid, men känslan när man äntligen är färdig är så härlig. Så idag körde vi 40 minuter spinning och 40 minuter cirkelträning, härligthärligt! Efter det stressade jag iväg till stallet och så kom jag hem för ungefär en halvtimma sen.. Nu är jag så jäkla slut så ska sätta mig  i soffan med frukt och se en spännande film med min mamma :)

Dagens ordspråk: Kan man vara glad åt lite, har man mycket att vara glad åt.
Cya! =)

Äntligen..

.. fick jag min bokhylla ifrån IKEA :) Nu är allt nytt i mitt rum, ingen möbel eller något är från gamla huset, känns skönt.
Idag har det inte hänt så väldans mycket faktist. Sov länge för engångsskull, har inte sovit så bra de senaste nätterna. Orsaken vet jag inte, men det har varit lite svårt. Så tog sovmorgon idag, och sen klockan 13.00 var jag och fikade med Sohrab på Hanna's Coffe Corner, macka och varm choklad, nami :) Det var trevligt. Lärde känna honom via Eilas kör och Krigsoperan! Sen har jag fixat och donat i mitt rum med bokhylla och kittet och sen bar det av till stallet. Jag red Carmen idag, det gick ju ganska bra faktist, jäklar vad svettig hon blev.. Hon har ju inte världens bästa kondis men, den blir bättre!
Anita gick hem lite tidigare så jag fick hålla den sista lektionen, det kom så oplanerat så allt kom sådär spontant, hittade på något men eleverna, som är vuxna nybörjare, var iallafall roade, det var ju huvudsaken plus att det lärde sig lite nya saker! =) Det var ju iallafall lyckat. Så nu sitter jag här hemma och laddar inför morgondagen, inte för jag vet vad jag ska göra men ska iallafall träna på kvällen - det kan jag ju ladda inför! Eller hur?

Dagens ordspråk: Gårdagen kan vi aldrig få tillbaka, men morgondagen är vår att vinna eller förlora.
Cya! =)

Snö, snö och snö

Räcker det inte med snö snart?! Vi har ju tillräckligt mycket snö nu.. :(
Men tur att det var så mycket snö just idag eftersom vi var ett gäng ifrån stallet som for ut och red i skogen. Fio tyckte det var så kul att plumsa ;) Och hon var så klumpig när vi skulle galoppera, haha men det fungerade iallafall :) Svettiga hästar och människor var det som kom tillbaka till stallet ;)

Det är det enda jag har gjort idag, ska iväg på vallegympan ikväll 20-21, sen blir det väl bara att slappa och läsa igenom krigsopera-manuset och träna lite på alla sånger som vi har där :)
Ha en trevlig kväll allihopa!

Dagens ordspråk: Lär som om du skulle leva för evigt. Lev som om du skulle dö imorgon.
Cya! =)

Timglas

Lars Winnerbäck - Timglas <3

Gårdagen var så hektisk så jag hann verkligen inte att skriva, men kan skriva en kort sammanfattning.
Jag vaknade vid ungefär halv 9, gick upp och käkade frukost. Klockan halv 11 gick jag till Laura i Marielund och sen gick vi runt stan på en låååång promenad i det vackra vädret! Sen blev det fika med mor, far och syster + Hannas föräldrar, sen hade jag övning med krigsoperan vid 2 som höll på till ungefär 5, klockan 6 var det buggträning till 8, sen var det hem och käka för typ första gången på dagen ;D Mycket händelserik och trevlig dag!

Och idag, vaknade jag vid nio-tiden, låg och drog mig till halv tio. Kollade ut, såklart skulle det vara pissväder, så jag tänkte att det skulle bli en hemmadag idag, bara sitta och mysa m pyjamasen framför teven. Men sen orkade jag inte vara hemma längre, så jag for till gränsen med Laura och shoppade lite, det blev två tröjor. Men det var trevligt, plus en varm choklad i det kalla vädret! Och ikväll blir det ff, eftersom mor och far ska på bio, så nu blir det film och karra, någon som vill joina?! 

Dagens ordspråk: Stirra dig inte blind på en stängd dörr, det kan finnas en öppen bredvid.
Cya! =)


RSS 2.0