Torra mackor&Tågförseningar

Huhu vilken dag igår alltså!! Steg upp halv 5, duschade och fixade mig. Sprang nerför trapporna ljudlöst för att inte väcka de andra i huset. Fixade mackor som lunch för mig, torra mackor m lite ost, nami vad gott... not... Sen sprang jag upp igen, då var väl klockan ungefär efter klockan 06,00 - alltså stress!! Jag fyllde vattenflaskan m vatten och tog bussen in till Slussen, där jag tog gröna linjen emot T-centralen. Väl där så var det MYCKET människor, goooosh säger jag bara. När man är så kort som mig så ser man INGENTING bara en massa ryggar... Ja, men jag kämpade mig framåt utan att bli nedsprungen eller tacklad! Tada. Gick upp för alla jädra trappor och väl uppe så såg jag på tavlan för ankommande tåg att jag var tvungen att gå ner igen och typ längst bort, gah... Igenom folkmassan igen, där höll jag på att krocka med Gudrun Schyman, pffh.. Väl ute på perrongen så stod man och väntade längre än vad man skulle eftersom tåget var FÖRSENAT, gahhhh. Och ni kan ju se mig där, stressad som jag är, stod ju nästan och hoppade jämnfota och för att det var så kallt... Jaja, skall inte klaga, hemma i Happytown är det ju typ istiden...

Väl framme i Gävle så var tåget 10 minuter försenat så jag hade endast 20 minuter på mig tills föreläsningen började. Jag sprang fan hela vägen från tågstationen till högskolan med högklackat och en väska som vägde minst 15 kilo. Great säger jag bara. Men det var så friska vindar i Gävle så, inte fan hade man kunnat gå.. BRB isskulptur! Men jag hann! Woho. Vi lyssnade på vår lärare som tog upp om olika kriminologiska teorier, vi diskuterade litteratur, och det var väldigt väldigt intressant :) Till lunch åt jag mina torra mackor, det smakade väldigt torrt..

När klockan slagit halv 5 så gick jag direkt och kopierade papper och sen sprang jag vidare till ett café i närheten! Jag var så otroligt hungrig så jag behövde något varmt att äta. Det blev varma mackor och rött te, och vatten... Där satt jag ett tag, pluggade och åt, och jag njöt för varje tugga! Lite lyxigare mackor än vad jag hade gjort, haha. Därefter, så stressade jag till tågstationen för att hinna med tåget. Stod ute och huttrade med typ, 30 andra personer. Tåget skulle åka 19,12 men de kom inget tåg. När klockan var kvart över så sa en röst i högtalarna att tåget var försenat och skulle anlända 19,25. ALLA springer in igen, lilla jag förs bara med i strömmen (nog för att jag också ville in men inte vågade jag stanna heller framför en flock elefanter)... Satte mig inne på en träbänk som också var iskall, seriöst?! Väntade i ca 10 minuter och gick ut igen. Då var klockan nästan 25 över, men då säger rösten i högtalarna igen att tåget beräknas ankomma 19,30 istället. Alla suckar, vissa svär. En man är totalstressad bredvid mig och blir förbannad.. Han hade ett flyg att passa, så, jag förstår honom! Väl när tåget kom in till stationen så var klockan typ 19,45. GAHHH. Plus att det var två vagnar istället för tre, ingen toalett fungerade och inte vattnet heller, man bara hallå?!? Jaja, på tåget var det iallafall relativt varmt och jag anlände till Stockholm ca 40 minuter senare än vad jag hade gjort ifall den hade kommit i tid... Men tur att min lärare för kursen också bor i Stockholm, t.o.m i Nacka så vi hade iallafall sällskap hela vägen, slapp man sitta och svära själv!

Väl när jag var hemma så däckade jag seriöst direkt, jag orkade inte hålla ögonen öppna alls. Och så sov jag 12 timmar inatt, det var rätt så duktigt för att vara mig :) Men var totalt utmattad, tuff dag igår! Mycket information.. Sov även med mitt fleeceunderställ för jag trodde jag skule frosta sönder, sjuktligt kallt när jag skulle gå och sova..



Men shit, jag hade sån sjuk dröm inatt alltså.. Jag kommer inte ihåg allting men, Ni alla som läser min blogg och som INTE är bosatta eller har varit i Haparanda kommer inte att förstå det här för att ni måste ha sett platsen men ni alla andra, läs och njut ;) Som ni alla vet så har vi Aspen i Haparanda, ingen kan väl ha undgått att INTE se eller höra om den byggnaden. Ett idrottshus. Och vi har jättemycket basketbollar, fotbollar, medicinbollar m.m. Och de behöver ju tvättas av ibland. Och därför så kan man "öppna" vägen mellan systembolaget/systembolagets parkering och busstationen! Det visste ni inte, inte jag heller för den delen.. Men i drömmen stod det en lyftkran med en stor liksom, container med små hål i så att bollarna skulle bli rena. Den sänkte ner bollarna i vattnet mellan systembolagets parkering och busstationen, lät dem vara under vatten ett tag och sedan så kom de upp till land igen. Sen var det en man som brukade gå och ta upp de bollar som man tappat, och slänga in dem i containern när han släppt ner den på land igen, men nu var den gubben på lunch eller något, trodde jag. Så de låg två basketbollar utanför containern så jag tog dem och skulle slänga i. Den första bollen träffade jag, den andra bollen missade jag men försökte igen, då kastade jag lite hårdare, missade en gång till och så åkte den ner i vattnet igen.. Hoppsan! Jag sprang därifrån.. Coop fanns inte på samma ställe längre, utan 2 meter bort från systembolagetsparkering fanns det en bro över vattnet, där under bron fanns coop! Jag sprang in dit och där såg det helt annorlunda ut, totally different. Alla mina kompisar satt typ där och pratade och blev glada för att se mig. Jag skulle gå in och köpa en dricka och väl inne i affären så stoppas jag av en kvinna som jobbar där. I min vänstra jackficka så hade jag en burk vitamintabletter. Hon påpekade om burken och frågade ifall jag hade börjat använda narkotika (för mycket plugg nu alltså, börjar till och med att drömma om det!). Jag blev så förbannad och visade burken för henne, hon tog några steg bakåt och bad om ursäkt. Jag sprang ut ur coop igen och till den containern där jag slängt i basketbollen. Jag sätter mig på kanten till de öppna vattnet och låter mina fötter hänga över kanten. Suckar ljudligt och kollar åt mitt högra håll (mot vårdcentralen) och då ser jag gubben som jag letade innan som brukade ta hand om de bollar som man tappat.. Han låg på marken bredvid lyftkranen, orörlig.. Jag sprang dig, i total chock. Han såg helt mosad ut?! Märkte att hans högra hand var borta. När jag stod bredvid honom så var han fortfarande vid medvetandet, så jag ringde amulansen. SEN så vaknade jag, haha. Seriöst. Vilken dröm?!

Nu skall jag fortsätta plugga, ska till stan senare idag och kanske träffa Isabel, har dock inte pratat med na ännu eftersom jag tror att hon kan sova, men är dock inte säker. Isa, om du läser det här, ring! :) Dagen består nog av plugg och ett besök i city. Huhu vilken dröm, det där kommer jag inte släppa i första taget.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0